Zoete aardappelchips

Zoete aardappelchips

Krokante Zoete aardappelchips uit de oven, zijn een heerlijk alternatief voor de gewone chips die we met ons alleen in grote hoeveelheden eten.

In het weekeinde, op verjaardagen, of gewoon als tussendoortje. Gewone chips, die al de variaties die worden aangeboden, is natuurlijk lekker. Echt gezond is natuurlijk wat anders.

Met deze chips van zoete aardappelen, die bovendien ook nog eens in de oven worden gemaakt, kun je rustig ook tussendoor wat chips eten. Een soort chips dat overigens minstens net zo lekker is, of misschien toch lekkerder.

Recept Zoete aardappelchips

Een recept dat laat zien hoe makkelijk het bereiden van zoete aardappelen is, en hoe veelzijdig de groente eigenlijk is.

 • 1 Eetlepel Olijfolie
 • Zout naar smaak
 • Kruiden naar smaak (Zoals bijvoorbeeld paprikapoeder, uipoeder, knoflookpoeder, enzovoorts.)
 • 1 Zoete aardappel (Ongeveer 150 gram of iets zwaarder.)
 1. Oven voor verwarmen op ongeveer 200 graden.

 2. De zoete aardappel dun schillen. Snij zo dun mogelijke plakjes van de zoete aardappel, met een mesje of met een kaasschaaf. Vanzelfsprekend kun je dit ook met een keukenmachine doen.

 3. Leg bakpapier op de bakplaat, en leg hier de plakjes zoete aardappel op. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar niet aanraken, maar leg deze zoveel mogelijk los op het bakpapier.

 4. Smeer wat olijfolie op de plakjes met een kwastje, of besprenkel de plakjes met de olijfolie.

 5. Strooi wat zout over de plakjes zoete aardappel. Kruiden kun je overigens beter over de chips strooien als de chips gebakken is, omdat veel kruiden zoals paprikapoeder snel verbranden.

 6. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de chips gedurende 10 minuten. Draai nu alle chips om, en verlaag de temperatuur tot ongeveer 150 graden.

 7. Bak de chips nu nog ongeveer gedurende 25 minuten. Zorg er wel voor dat de chips niet te hard gaan. Eventueel kun je de bakplaat nog omdraaien zodat de chips achterin de oven niet te hard gaat.

 8. Ziet de chips er krokant uit kun je de chips uit de oven halen, en nog bestrooien met paprikapoeder of andere kruiden.

Ziet de chips er krokant uit kun je de chips uit de oven halen, en nog bestrooien met paprikapoeder of andere kruiden.

Reacties zijn gesloten.