Zoete aardappel frietjes

Zoete aardappel frietjes

Zoete aardappel frietjes zijn een stuk gezonder als friet of patat die van gewone aardappelen gemaakt zijn. Dat komt niet alleen maar omdat de zoete aardappel een gezonde groente is, maar ook om de compleet andere bereiding.

Patat van zoete aardappelen wordt niet gemaakt in de friteuse of in een pan met frituurvet of olie, maar in de oven. Dat is vaak een proces waarbij gewone patat niet altijd even lekker is, maar zoete aardappelfrietjes zijn juist dan op het lekkerste.

Door de bereiding in de oven heb je wel wat meer tijd nodig, maar je zult het als je het een keer op deze manier gemaakt hebt en geproefd hebt, het met ons eens zijn dat dit meer dan de moeite waard is.

Recept zoete aardappel frietjes

Deze snack kun je dan ook gerust wat vaker maken.

 • 1 Kilo Zoete aardappelen
 • 2 Theelepels Paprikapoeder
 • 2 Theelepels Uienpoeder
 • 2 Theelepels Knoflookpoeder
 • 2 Eetlepels Olijfolie
 1. De oven voor verwarmen op 220 tot 230 graden.

 2. De zoete aardappelen zo dun mogelijk schillen. Snij er friet uit met behulp van een speciale patatsnijder, of gewoon met een mes.

 3. De bakplaat bekleden met bakpapier en hier de friet op leggen zonder dat de friet elkaar raakt. Dus zoveel mogelijk los van elkaar op het bakpapier leggen.

 4. Maak een mengsel van de uienpoeder, de knoflookpoeder, en de paprikapoeder. Meng alles goed door elkaar.

 5. Besprenkel de olijfolie over de frietjes, en strooi vervolgens het kruidenmengsel over de friet. Schep de frietje nog even om, en plaats de bakplaat in het midden van de oven.

 6. Bak je zoete aardappel patat in ongeveer 35 minuten. Elke 10 minuten de frietjes even omscheppen.

Vanzelfsprekend kun je ook andere kruiden gebruiken dan uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder. Je kunt dit ook geheel weglaten, of alleen een beetje zout gebruiken.

[wp_ad_camp_1]

Reacties zijn gesloten.