Go Back
Afdrukken

Zoete aardappelsalade uit de oven

Dit gerecht wordt grotendeels in de oven gemaakt.

Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Zoete aardappel oven
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 385 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Kilo Zoete aardappel
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 15 Gram Verse munt
  • 100 Milliliter Griekse yoghurt
  • 50 Milliliter Mayonaise
  • 1 Theelepel Gemalen chilipeper
  • 2 Teentjes Knoflook

Bereiding

  1. Boen de zoete aardappelen goed schoon.

  2. Oven voor verwarmen op 230 graden.

  3. Snij de zoete aardappelen in partjes van ongeveer 4 centimeter.

  4. Meng deze met wat de olite en schep ze goed om.

  5. Vet een bakblik in en leg de partjes op het bakblik.

  6. Rooster de partjes gedurende ongeveer 20 minuten.

  7. Ondertussen snijden we de blaadjes munt fijn.

  8. Meng de munt met de yoghurt, de mayonaise, en de chilipoeder.

  9. Maak de knoflook schoon en pers dit boven de dressing uit. Nog op smaak brengen met zout en peper.

  10. Haal de zoete aardappel uit de oven en laat deze even een paar minuten afkoelen.

  11. De dressing over de zoete aardappel schenken en bestrooien met chilipoeder.