Afdrukken

Recept Gehaktschotel met zoete aardappel en sperziebonen

Een heerlijk gerecht

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Zoete aardappel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 565 kcal

Ingredi├źnten

  • 400 Gram Verse sperziebonen
  • 2 Uien
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 300 Gram Gehakt half om half
  • 1 Eetlepel Groentkruiden
  • 400 Gram Tomatenblokjes uit blik
  • 450 Gram Zoete aardappel
  • 100 Gram Geraspte oude kaas

Bereiding

  1. De oven voor verwarmen op 200 graden.

  2. De zoete aardappel schillen en in blokjes snijden.

  3. De sperziebonen schoon maken in een ruim water ongeveer 5 minuten koken. In een vergiet afgieten.

  4. De uien schoon maken en in halve ringen snijden.

  5. In een koekenpan de olie verhitten en hierin gedurende 3 minuten de uien fruiten.

  6. Het gehakt toevoegen rul bakken in ongeveer 3 minuten.

  7. Nu de sperziebonen, de kruiden, en de tomatenblokjes toevoegen. Eventueel nog op smaak brengen met zout en peper.

  8. Het geheel verdelen over een ovenschotel, en afdekken met de blokjes zoete aardappel. Bestrooien met de geraspte kaas.

  9. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de schotel in ongeveer 25 minuten gaar.