Afdrukken

Recept zoete aardappel frietjes

Deze snack kun je dan ook gerust wat vaker maken.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Zoete aardappel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 280 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Kilo Zoete aardappelen
  • 2 Theelepels Paprikapoeder
  • 2 Theelepels Uienpoeder
  • 2 Theelepels Knoflookpoeder
  • 2 Eetlepels Olijfolie

Bereiding

  1. De oven voor verwarmen op 220 tot 230 graden.

  2. De zoete aardappelen zo dun mogelijk schillen. Snij er friet uit met behulp van een speciale patatsnijder, of gewoon met een mes.

  3. De bakplaat bekleden met bakpapier en hier de friet op leggen zonder dat de friet elkaar raakt. Dus zoveel mogelijk los van elkaar op het bakpapier leggen.

  4. Maak een mengsel van de uienpoeder, de knoflookpoeder, en de paprikapoeder. Meng alles goed door elkaar.

  5. Besprenkel de olijfolie over de frietjes, en strooi vervolgens het kruidenmengsel over de friet. Schep de frietje nog even om, en plaats de bakplaat in het midden van de oven.

  6. Bak je zoete aardappel patat in ongeveer 35 minuten. Elke 10 minuten de frietjes even omscheppen.

Opmerkingen - Tips

Vanzelfsprekend kun je ook andere kruiden gebruiken dan uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder. Je kunt dit ook geheel weglaten, of alleen een beetje zout gebruiken.