Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt

Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt

Een ovenschotel met zoete aardappel en gehakt is een heerlijke variatie op de andere ovenschotels die doorgaans vaak met gewone aardappelen worden gegeten.

De zoete smaak van de zoete aardappel proef je slechts lichtjes in dit recept, dat je vanzelfsprekend ook met pastinaak of gewone aardappelen kunt maken.

Recept ovenschotel met zoete aardappel en gehakt

Een alternatief voor gewone aardappel uit de oven.

  • 500 Gram Zoete aardappelen
  • 1 Ui
  • 1 Rode paprika
  • 1 Aubergine
  • 70 Gram Tomatenpuree
  • 1 Eetlepel Italiaanse kruiden
  • 150 Milliliter Water
  • 0,5 Bouillonblokje
  • 200 Gram Gehakt
  • Zout en peper
  • 150 Gram Geraspte oude kaas
  1. De oven voor verwarmen op 200 graden.

  2. De zoete aardappelen dun schillen en in stukken snijden. Kook de zoete aardappelen in ongeveer 18 tot 20 minuten, totdat deze gaar zijn.

  3. Doe wat olie in een koekenpan en fruit de stukjes ui, paprika, en aubergine in ongeveer 5 tot 8 minuten. Voeg tussendoor de Italiaanse kruiden, en zout en peper naar smaak toe. Regelmatig omscheppen.

    Voeg de tomatenpuree erbij, roer om, en bak 1 minuut mee. Laat het vervolgens op een zacht vuur doorpruttelen. Voeg nu ook het water toe en het bouillonblokje.

  4. Giet de aardappelen af, en stamp deze fijn met een pureestamper. Meng er eventueel naar smaak wat zout en peper door.

  5. Vet een ovenschaal in, en de saus in de ovenschaal scheppen. Verdeel de zoete aardappel over de saus, en strooi daar de geraspte oude kaas over.

  6. Plaats de ovenschotel in het midden van de oven, en bak de schotel in ongeveer 20 minuten.

Eventueel kun je nog een salade bij dit gerecht serveren. Erg lekker als je de salade met yoghurt of een yoghurtsaus aanmaakt.

[wp_ad_camp_1]

Reacties zijn gesloten.